اعتراف اسرائیل به قدرت موشکی ایران: سرعت ساخت موشک در ایران فراتر از انتظار است رایزنی محمود عباس و رئیس‌جمهور قزاقستان درباره تحولات فلسطین ادعای جدید نخست‌وزیر اسرائیل علیه حماس عراقچی: ایران همزمان برای مذاکره و دفاع از منافع ملی آماده است مسکو: آمریکا باید از درگیری تمام‌عیار در ونزوئلا جلوگیری کند تونی بلر از برنامه ترامپ برای «هیات صلح غزه» کنار گذاشته شد عراقچی: باید ثابت می‌کردیم دشمنان از طریق جنگ نمی‌توانند به اهداف خود برسند وقوع زلزله ۷ ریشتری در ژاپن؛ هشدار سونامی صادر شد اعتصاب گسترده علویان سوریه اسلامی: سازمان انرژی اتمی در حمله نظامی هیچ تلفاتی نداشت/ هیچ بازرسی در ایران نیست ریابکوف: روسیه شانه‌به‌شانه در کنار مادورو ایستاده است مرتس: آلمان در آینده نزدیک فلسطین را به‌رسمیت نمی‌شناسد نتانیاهو: ما در سوریه باقی خواهیم ماند فرستاده ترامپ: آمریکا نیروی زمینی در اوکراین مستقر نخواهد کرد زامیر: در حال آماده شدن برای یک جنگ غافلگیرکننده هستیم

السودانی: ایران همپیمان مهم عراق است؛ نقش برجسته تهران در مبارزه با داعش و تروریسم

نخست وزیر عراق تاکید کرد که ایران یک همپیمان مهم برای این کشور بوده و در کنار بغداد برای مبارزه با تروریسم تلاش کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۶ - ۲۶ دی ۱۴۰۳ - 2025 January 15
کد خبر: ۲۶۸۴۵۵

به گزارش راهبرد معاصر، محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق در گفتگو با شبکه بی بی سی عربی در لندن تاکید کرد: عراق یک کشور مستقل است که تصمیمات خود را به صورت مستقل و به دور از نفوذ دیگر کشورها می‌گیرد.

 

وی افزود: ما اجازه دخالت در امور داخلی خود را نمی‌دهیم. دولت عراق از ۲ سال قبل برای ایجاد روابط خارجی مبتنی بر احترام متقابل و عدم مداخله در امور داخلی تلاش می‌کند.

 

نخست وزیر عراق گفت: در خصوص نفوذ ایران در عراق مبالغه شده و این روند ایران هراسی نام دارد. ایران در جریان جنگ با تروریسم در کنار عراق ایستاد. روابط ما با ایران برجسته است و تهران یک همپیمان مهم برای بغداد به شمار می‌رود. عراق همزمان روابط خوبی با ایران و آمریکا دارد. حضور ایران در سوریه در طول حاکمیت بشار اسد بنا به درخواست و تمایل دمشق برای مبارزه با تروریسم و داعش بود.

 

السودانی در خصوص نیروهای حشد شعبی عراق نیز گفت: این مسأله یک موضوع داخلی عراق است که بر اساس قوانین حل و فصل می‌شود. این گروه‌ها مخالف حضور بیگانگان در عراق هستند و ما نیز برای پایان دادن به حضور ائتلاف آمریکا در عراق تلاش می‌کنیم.

 

السودانی در خصوص رژیم صهیونیستی تاکید کرد: کابینه نتانیاهو برای گسترش درگیری‌ها و جنگ‌ها با سو استفاده از سکوت جامعه بین المللی در برابر جنایات تل آویو تلاش می‌کند. جهانیان در جهت متوقف کردن جنایات تل آویو شکست خورده‌اند.

 

وی درباره تحولات سوریه نیز گفت: ما به اراده مردم سوریه احترام می‌گذاریم. باید به حقوق تمام مردم این کشور احترام گذاشته و با تروریسم مبارزه شود. عناصر تروریستی داعش در مناطقی که تحت کنترل دولت سوریه نیز حضور دارند. همچنین شاهد حضور نظامی چندین کشور در سوریه هستیم. عراق مخالف مداخله در امور داخلی کشورهای عربی است. دولت جدید سوریه باید به خواست مردم این کشور احترام بگذارد و آلت دست گروه‌های خارجی نباشد./ مهر

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار